כמעט כל יום יוצרים עמנו קשר לקוחות שרוצים לרכוש דירה ולרשום אותה על שם הילד ומתייעצים האם זה כדאי ומה הסיכונים שיש בכך.
מדוע אנשים חושבים על זה?
מכיוון שהם רוצים לחסוך במס רכישה. אם יש להם כבר דירה בבעלותם הם ישלמו מס רכישה גבוה. אם ירשמו את הדירה על שם הילד שלהם שאין לו דירה הם ישלמו מס רכישה יותר נמוך.
האם זה כדאי?
אני סבורה שצריך לחשוב על זה היטב לפני שעושים את זה. יש כאן כמה מלכודות רציניות שכדאי להיות ערים להם.
ראשית, כשהילד ירצה לקנות דירה עבור עצמו הוא יצטרך לשלם מס רכישה יותר גבוה, הוא יוכל לקבל משכנתא בשיעור יותר נמוך והוא גם לא יוכל להשתתף בכל מיני פרויקטים של המדינה כמו מחיר למשתכן, מחיר מטרה – שיכולים להשתתף בהם רק אנשים שאין בבעלותם דירה.
שנית, הילד יכול להחליט שהדירה היא שלו למשכן אותה, למכור אותה או סתם לא לשתף פעולה עם ההורים שלו אם צריך לחתום על הסכם של תמ"א 38 או על כל ניירת משפטית אחרת שדורשת הסכמה של בעל הדירה.
נקודה נוספת שצריך להיות ערים אליה היא שבת הזוג או בן הזוג של הילד – גם אם אין להם בן/בת זוג כרגע אך יהיה להם בעתיד – יוכל להעלות טענות ביחס לדירה הזו – טענות רכושיות במקרה של מחלוקת או גירושין או חלילה במקרה של פטירה של הילד.
סוגיה אחרונה ולא פחות חשובה – אם יש לנו כמה ילדים וצברנו רכוש ואנחנו רוצים לחלק את הרכוש הזה באופן שוויוני בין הילדים – אם רשמנו נכס מסוים על שם אחד הילדים זה עלול להקשות עלינו בעתיד כשנרצה לחלק את הרכוש באופן שוויוני בין כולם.
אנחנו מציעים לכם לבוא אלינו למשרד, לחשוב ביחד, להתייעץ, ולהגיע להחלטה הטובה ביות עבורכם.